Opettajat

Musakurssien opettajat ovat musiikin ammattilaisia, joilla on vankka kokemus musiikin opettamisesta sekä lapsille että aikuisille. Heillä on myös taito ohjata yhteismusisointia siten, että jokaiselle löytyy omiin taitoihin sopivaa ja inspiroivaa soitettavaa.

Aki Hietala

Aki Hietala opettaa Musakursseilla harmonikkaa (5- ja 2-riviset) ja urkuharmoonia. Hän ohjaa myös yhtyeitä ja vapaata säestystä sekä tekee sovituksia ryhmäkurssilaisille ja kurssiorkesterille. Aki on opettanut Joensuun konservatoriossa v. 2001 alkaen ja toiminut tuntiopettajana v. 1997 alkaen Pielisen Karjalan musiikkiopistossa sekä Lieksan kansalaisopistossa. Hän on toiminut myös kansanmusiikin tuntiopettajana Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa. Aki hallitsee musiikin eri tyylilajit ja on ollut Musakursseilla opettamassa sekä lapsia että aikuisia jo monen monta kesää.

Susanna Apo-Syrjänen on aloittanut Musakurssitoiminnan Miehikkälässä muskari- ja perinneleikkikurssien muodossa jo 1990-luvulla. Muskariryhmien lisäksi Susanna antaa ryhmä- ja yksityisopetusta kanteleessa ja viulussa sekä ohjaa kurssiorkesteria yhdessä muiden opettajien kanssa. Syys- ja kevätlukukaudet Susanna opettaa Kotkan Seudun musiikkiopistossa musiikin alkeisryhmiä ja kanteleryhmiä sekä johtaa lapsi- ja nuorisokuoro Kirvisiä. Susanna on myös kansanmuusikko, joka on totuttu näkemään Kaakonkulmalla soittamassa eri kokoonpanoissa ja tanssisäestyksissä.

Saija Penttilä on muusikko, jonka pääsoittimena on jousisoittimista suurin, kontrabasso. Saija on itse aikanaan ollut oppilaana Musakursseilla ja saanut kursseilta roihun musiikin opiskeluun. Saija valmistui muusikoksi Jyväskylän ammattiopistosta vuonna 2013, ja opiskelee tällä hetkellä Sibelius-Akatemiassa pääaineenaan kansanmusiikki. Kontrabasso-opetuksen lisäksi iloinen ja pirteä Saija avustaa Musakursseilla ryhmiä ja kurssiorkesteria viulun ja kanteleen soitossa.

Tomi Pekkola on haminalainen muusikko, säveltäjä, musiikin opettaja, ja toimii Haminan kaupungin kulttuurituottajana. Tomi on opettanut kitaransoittoa sekä vetänyt Blues-piiriä ja muita yhtyeitä alueen oppilaitoksissa. Urallaan Tomi on toiminut myös Haminan kuntataiteilijana kohderyhmänään nuoret ja nuorten monitaiteelliset hankkeet. Moni nuori kitaristi ja bändi onkin ottanut isoja askelia Tompan ohjauksessa. Hän soittaa itse sekä kitaraa että lyömäsoittimia lukuisissa eri bändeissä ja tyylillisesti erittäin laajalla skaalalla. Musakursseilla Tomppa opettaa kitaristeja, lyömäsoittajia ja soittoryhmiä.