Yhteissoitto

Soittaminen on kivaa, ja porukassa se on kivaa x 2! Soitinryhmissä ja orkestereissa hiotaan yhteissoittoa ja harjoitellaan toisten kuuntelemista ja oman soiton sijoittamista yhteiseen sävelmaisemaan. Ohjelmassa on stemmasoittoa, säestämistä ja mukaansatempaavia melodioita. Tule mukaan ja ota kaverisikin, ja muodostetaan teistä yhtye!

Voit osallistua yhteissoittoryhmiin lähes millä tahansa soittimella, josta hallitset jo perustaidot. Huom! Kanteleensoitossa ei kuitenkaan tarvita aikaisempaa osaamista. Kanteleryhmissä keskitytään viisikielisen kanteleen opetteluun soittamalla ja säestämällä erilaisia lauluja. Kanteleryhmiin tulijoilla on hyvä olla oma kantele mukana, ja mukaan voi tulla myös isommilla kanteleilla. Muutama lainakantele löytyy kurssin puolesta.

Soitinryhmät ja pienyhtyeet

Soitinryhmissä harjoitellaan soitinkohtaisia tekniikoita, äänenmuodostusta, säestystä, rytmitystä ja stemmasoittoa. Tarjolla on seuraavia soitinkohtaisia ryhmiä:

– Jousisoitinryhmä (viulut, sellot)
– Kitararyhmä
– Harmonikkaryhmä (2- ja 5-riviset)
– Kanteleryhmä (5- ja useampikieliset)

Muilla soittimilla pääset osallistumaan pienyhtyeisiin, jotka kootaan kurssilaisista ilmoittautumisten perusteella tai toiveiden mukaan.

Ryhmätunneille tarvitaan vähintään 3 henkilöä ryhmää kohti.

Kurssiorkesteri

Jokaisen Musakurssipäivän aikana kokoontuu Suuri Kurssiorkesteri harjoittelemaan yhteissoittokappaleita kurssien opettajien johdolla. Kurssiorkesterissa yhteissoiton riemu on ylimmillään ja soittajat pääsevät aistimaan ison pelimanniorkesterin tunnelmaa ja soundia. Ehdottomasti kokemisen arvoinen juttu! Orkesteri esiintyy konsertissa ja mahdollisesti muissa pienemmissä tapahtumissa viikon aikana.

Kurssiorkesteri on tarkoitettu pääasiassa yli 10-vuotiaille soittajille ja myös aikuisille. Ikäraja ei kuitenkaan ole ehdoton, ja tätä nuoremmatkin pelimannit voivat osallistua orkesteriin taitojensa mukaan. Osallistua voit lähes millä tahansa soittimella: jousisoittimet, kitara, kantele ja muut kielisoittimet, harmooni ja harmonikka, puhaltimet ja rytmisoittimet.

Opettajat: Aki Hietala, Susanna Apo-Syrjänen, Tomi Pekkola, Saija Penttilä
Opetus: yhteissoitto eri kokoonpanoissa, kurssiorkesteri ja esiintymiset konserteissa

Yhteissoittokurssien hinnoittelu:

  • Yhteissoittopaketti alle 10-vuotiaille (soittimen ryhmäopetus, orkesteri) 60 € / viikko
  • Yhteissoittopaketti yli 10-vuotiaille (soittimen ryhmäopetus, orkesteri) 80 € / viikko
  • Lisäsoitinryhmä tai -yhtye (yhteensä voi osallistua enintään 3 ryhmään) 25 € / viikko / soitinryhmä